twitterstarsmilesadquotepapercliplinkedinimageicon-playheartfacebookarrow-rightarrow-paintarrow-left

Iets niet duidelijk?

Heb jij een vraag? Wij weten vast het antwoord. Alle antwoorden kun je hieronder vinden.

Lulu's Nanny Network
Wie is Lulu's?

Televisiemaker en vader Jan Versteegh miste voor zijn eigen dochter Lulu vaak een geschikte, betrouwbare Nanny met kennis en ervaring. Daarom heeft hij besloten zelf een bedrijf te beginnen. "Ik merkte dat het erg lastig was om een goede geschikte oppas te vinden. Ik wil mijn kind achterlaten bij iemand die weet wat hij of zij doet. Als alles goed gaat is dat misschien niet zo moeilijk, maar juist als er iets misgaat moet iemand adequaat kunnen handelen", aldus Jan Versteegh. Samen met Marit de Wit, ondernemer in de kinderopvang en medeoprichter van De Kleine Wereld, bouwt hij aan een netwerk van Nanny's. Naast 'reguliere' opvang (kinderdagverblijf of BSO) hebben ouders vaak behoefte aan een Nanny voor thuis. Bijvoorbeeld omdat je kind ziek is en je hem of haar niet naar de opvang mag brengen; of omdat je werktijden meer flexibiliteit vragen dan dat de 'reguliere' opvang veelal te bieden heeft, bijvoorbeeld avond- of weekenddiensten. Onze Nanny's zijn ervaren en worden gescreend en gecoacht in het werken met kinderen en kunnen daarom incidenteel of structureel bijspringen in een gezin en gecoacht in het werken met kinderen en kunnen daarom incidenteel of structureel bijspringen in een gezin.

Hoeveel ga ik verdienen?

Jouw inkomsten zijn afhankelijk van twee factoren: het aantal uren dat je werkt en jouw kennis en ervaring. Een ouder kan kiezen uit drie categorieën: een Nanny (€7,00 per uur), Nanny Plus (€10,00 per uur) of Nanny Expert (€12,50 per uur). Ouders betalen €9,50 bemiddelingskosten, hiervan wordt je EHBO diploma speciaal voor kinderen betaald, coaching en nog veel meer.

Hoeveel uren kan ik werken?

Het aantal uren dat je werkt is afhankelijk van je beschikbaarheid. Hoe groter je beschikbaarheid, des te makkelijker het is om een match te maken. Je kunt deze beschikbare uren enkele weken vooruit kenbaar maken.

Ben ik een Nanny, Nanny Plus of Nanny Expert?

Al onze Nanny's zijn ervaren in het werken met kinderen, zijn door ons gescreend, hebben een EHBO diploma speciaal voor kinderen. We hebben drie categorieën: een Nanny, Nanny Plus of Nanny Expert. Het verschil tussen een Nanny - en een Nanny Plus is het aantal jaren ervaring. Een Nanny Expert heeft zich verder ontwikkeld: dit kan een volledige opleiding zijn om te werken met kinderen (PABO, Pedagogiek) of juist iemand die zich heeft gespecialiseerd in een bepaald stuk van het kind of de ontwikkeling (bijvoorbeeld ADHD of babygebaren). Wij gaan allerlei opleidingen en trainingen verzorgen waar jij aan deel kan nemen. Hoe groter jouw kennis en ervaring, des te groter jouw bijdrage aan het gezin. En, jouw inkomsten worden hoger.

Waar zijn de oppasadressen?

Het exacte adres ontvang je zodra de boeking compleet is. Maar bij het boekingsverzoek is wel al duidelijk hoeveel km afstand er zit tussen jou en het oppasadres, zodat je dit mee kan laten wegen in je beslissing een opdracht aan te nemen.

Wat als ik het niet leuk vind bij een gezin?

Als een gezin zich aanmeldt nemen wij contact met hen op zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als een opdracht eenmalig is en er komt een herhaal verzoek kan je deze altijd weigeren. Mocht je een herhaal opdracht voor een aantal weken hebben afgesproken, dan moet er een dringende reden zijn om hier vanaf te zien. Neem dan gelijk contact met ons op, dan kunnen we samen met het gezin een oplossing zoeken.

Welke cursussen ga ik volgen?

Alle Nanny's krijgen een kinder-EHBO cursus en worden gecoacht in het werken met kinderen. Daarnaast gaan we gespecialiseerde trainingen verzorgen waar je je voor aan kunt melden. Denk aan: babygebaren, de Gordonmethode of Interactievaardigheden.

Moet ik een rijbewijs hebben?

Nee, je hoeft geen rijbewijs te hebben. Maar heb je die wel, dan is het heel handig om dit aan je profiel toe te voegen. Sommige gezinnen vinden dit namelijk prettig.

Inkomsten via Lulu's Nanny Network

Lulu’s Nanny Network is een matching platform voor Nanny’s en ouders. Wij nemen geen Nanny's in dienst. Wij koppelen jou aan een opdrachtgever. Als je via ons als Nanny gaat werken moet je deze inkomsten opgeven aan de belastingdienst. Dat is jouw eigen verantwoordelijkheid. Lulu’s Nanny Network zorgt dat de vergoeding bij de ouders wordt geïnd en aan jou wordt overgemaakt. Die zekerheid geven we je. Als je minder dan drie dagen per week oppaswerk doet kom je misschien in aanmerking voor de regeling dienstverlening aan huis. Let op een uur werken wordt ook als een dag gezien door de belastingdienst. Je kunt in totaal €6000 netto per jaar belastingvrij verdienen, mits je minder dan drie dagen per week hebt opgepast en geen andere inkomsten hebt. Verdien je meer dan €6000 netto in het jaar dan moet je mogelijk belasting afdragen. Dit is jouw eigen verantwoordelijkheid. Je verdiensten zijn zichtbaar via je inlog bij Lulu’s Nanny Network. Bij je belastingaangifte moet je jouw inkomsten opgeven onder resultaat uit overige werkzaamheden of indien je ZZP-er bent als winst uit onderneming. Om via Lulu’s Nanny Network je verdiensten te krijgen moet je jouw declaraties invullen. Dit kan gemakkelijk via de inlog in ons systeem. Ieder jaar zullen we je een document aanleveren met jouw verdiensten van dat jaar zodat je je aangifte gemakkelijk kan doen. Je blijft te alle tijden verantwoordelijk voor je eigen belastingaangifte. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb ik een aansprakelijksheidsverzekering nodig?

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is niet verplicht, maar het is wel sterk aan te raden. De AVP biedt dekking als je schade bij iemand anders veroorzaakt. Dit kan zowel letselschade als materiële schade zijn.