twitterstarsmilesadquotepapercliplinkedinimageicon-playheartfacebookarrow-rightarrow-paintarrow-left

Iets niet duidelijk?

Heb jij een vraag? Wij weten vast het antwoord. Alle antwoorden kun je hieronder vinden.

Lulu's Nanny Network
Wie is Lulu's?

Televisiemaker en vader Jan Versteegh miste voor zijn eigen dochter Lulu vaak een geschikte, betrouwbare Nanny met kennis en ervaring. Daarom heeft hij besloten zelf een bedrijf te beginnen. "Ik merkte dat het erg lastig was om een goede geschikte oppas te vinden. Ik wil mijn kind achterlaten bij iemand die weet wat hij of zij doet. Als alles goed gaat is dat misschien niet zo moeilijk, maar juist als er iets misgaat moet iemand adequaat kunnen handelen", aldus Jan Versteegh. Samen met Marit de Wit, ondernemer in de kinderopvang en medeoprichter van De Kleine Wereld, bouwt hij aan een netwerk van Nanny's. Naast 'reguliere' opvang (kinderdagverblijf of BSO) hebben ouders vaak behoefte aan een Nanny voor thuis. Bijvoorbeeld omdat je kind ziek is en je hem of haar niet naar de opvang mag brengen; of omdat je werktijden meer flexibiliteit vragen dan dat de 'reguliere' opvang veelal te bieden heeft, bijvoorbeeld avond- of weekenddiensten. Onze Nanny's zijn ervaren en worden gescreend en gecoacht in het werken met kinderen en kunnen daarom incidenteel of structureel bijspringen in een gezin en gecoacht in het werken met kinderen en kunnen daarom incidenteel of structureel bijspringen in een gezin.

Hoeveel ga ik verdienen?

Jouw inkomsten zijn afhankelijk van twee factoren: je leeftijd en je oppaservaring. Ben je 16 jaar dan verdien je minimaal €7,- per uur, vanaf 19 jaar verdien je minimaal €8,50 per uur en vanaf 22 jaar verdien je minimaal €10,- per uur. Dit bedrag zal meer worden afhankelijk van je oppaservaring en de cursussen die je hebt gevolgd. Je zal op basis van deze factoren worden ingedeeld in een van de drie categorieën; Nanny, Nanny Plus en Nanny Expert.Een ouder kan kiezen uit die drie categorieën: een Nanny (vanaf €7,00 per uur); Nanny Plus (vanaf €9,00 per uur) en Nanny Expert (vanaf €11,00 per uur). Ouders betalen €9,50 bemiddelingskosten per boeking, hiervan worden cursussen, coaching en nog veel meer leuke activiteiten voor onze Nanny's betaald.

Hoeveel uren kan ik werken?

Het aantal uren dat je werkt is afhankelijk van je beschikbaarheid. Hoe groter je beschikbaarheid, des te makkelijker het is om een match te maken. Je kunt deze beschikbare uren enkele weken vooruit kenbaar maken.

Ben ik een Nanny, Nanny Plus of Nanny Expert?

Als Nanny van Lulu's Nanny Network dien je minimaal 2 jaar oppaservaring te hebben bij minimaal twee verschillende oppasgezinnen. Je komt bij ons op screening en krijgt daarna de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende pedagogische cursussen en een EHBO cursus. Op basis van jouw leeftijd, ervaring en ontwikkeling zal je in de categorie Nanny, Nanny Plus of Nanny Expert worden geplaatst. Dit zal tijdens de screening worden toegelicht.

Waar zijn de oppasadressen?

Het exacte adres ontvang je zodra de boeking compleet is. Maar bij het boekingsverzoek is wel al duidelijk hoeveel kilometer afstand er zit tussen jou en het oppasadres, zodat je dit mee kan laten wegen in je beslissing een opdracht aan te nemen.

Wat als ik het niet leuk vind bij een gezin?

Na afloop van een boeking krijg je altijd een review scherm, waarin jij jouw mening geeft over het gezin. Als een boeking eenmalig is en er komt een herhaal verzoek, kan je deze altijd weigeren. Mocht je een herhaal opdracht voor een aantal weken hebben afgesproken, dan moet er een dringende reden zijn om hier vanaf te zien. Neem dan gelijk contact met ons op, dan kunnen we samen met het gezin een oplossing zoeken.

Welke cursussen ga ik volgen?

Wij gaan allerlei opleidingen en trainingen verzorgen waar jij aan kan deelnemen. Er zijn veel verschillende cursussen, zo wordt er iedere maand een kinder-EHBO cursus gegeven deze kost eenmalig €55,- voor onze Nanny's, maar zal daarna €1,- per uur meer loon voor de Nanny opleveren. Daarnaast gaan we gespecialiseerde trainingen verzorgen waar je je voor aan kunt melden. Denk aan: babygebaren, de Gordonmethode of Interactievaardigheden. Hoe groter jouw kennis en ervaring, des te groter jouw bijdrage aan het gezin. En jouw inkomsten worden hoger.

Moet ik een rijbewijs hebben?

Nee, je hoeft geen rijbewijs te hebben. Maar heb je die wel, dan is het heel handig om dit aan je profiel toe te voegen. Sommige gezinnen vinden dit namelijk prettig.

Inkomsten via Lulu's Nanny Network

Lulu’s Nanny Network is een matching platform voor Nanny’s en ouders. Wij nemen geen Nanny's in dienst. Wij koppelen jou aan een opdrachtgever. Als je via ons als Nanny gaat werken moet je deze inkomsten opgeven aan de belastingdienst. Dat is jouw eigen verantwoordelijkheid. Lulu’s Nanny Network zorgt dat de vergoeding bij de ouders wordt geïnd en aan jou wordt overgemaakt. Die zekerheid geven we je. Als je minder dan drie dagen per week oppaswerk doet kom je misschien in aanmerking voor de regeling dienstverlening aan huis. Let op een uur werken wordt ook als een dag gezien door de belastingdienst. Je kunt in totaal €6000 netto per jaar belastingvrij verdienen, mits je minder dan drie dagen per week hebt opgepast en geen andere inkomsten hebt. Verdien je meer dan €6000 netto in het jaar dan moet je mogelijk belasting afdragen. Dit is jouw eigen verantwoordelijkheid. Je verdiensten zijn zichtbaar via je inlog bij Lulu’s Nanny Network. Bij je belastingaangifte moet je jouw inkomsten opgeven onder resultaat uit overige werkzaamheden of indien je ZZP-er bent als winst uit onderneming. Om via Lulu’s Nanny Network je verdiensten te krijgen moet je jouw declaraties invullen. Dit kan gemakkelijk via de inlog in ons systeem. Ieder jaar zullen we je een document aanleveren met jouw verdiensten van dat jaar zodat je je aangifte gemakkelijk kan doen. Je blijft te alle tijden verantwoordelijk voor je eigen belastingaangifte. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb ik een aansprakelijksheidsverzekering nodig?

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is niet verplicht, maar het is wel sterk aan te raden. De AVP biedt dekking als je schade bij iemand anders veroorzaakt. Dit kan zowel letselschade als materiële schade zijn.